You are currently viewing När minnet sviktar

När minnet sviktar

Det som kan vara lite jobbigt när man har en diagnos som säger adhd, är att man inte alltid har det bästa minnet. Nu vet jag ju att det kan ju drabba även de som inte har denna diagnos, men har man adhd är det ofta man är glömsk. Så är det i alla fall för min del. Det jobbiga är när det påverkar vardagen allt för mycket. Nu senast så gjorde jag ju bort mig rejält tack vare mitt dåliga minne. Jag trodde jag hade tappat bort mina nycklar. Jag letade i ryggsäcken, i jackan, i min datorväska, men nej, inga nycklar. Jag kom inte in hemma! Fick lite panik där ett tag!

Ringa efter hjälp

Jag fick ringa en låssmed, som kom och fixade mitt lås. När allt det var klart och jag kom innanför dörren, så upptäckte jag att min kompis låg och sov på soffan. Då kom jag på det. Jag hade ju tidigare på dagen gett honom mina nycklar, för att han skulle hem till mig tidigare än vad jag slutade. Han vaknade till och undrade vad jag sysslade med. Ja, det blev ju en liten dyr historia det där. Jag tror jag får satsa på att ha en extranyckel som jag kan lämna ut till vänner. Eller ha en extra nyckel hos grannen, så att man inte behöver ringa låssmeden för att komma in! Det blir lite väl dyrt om man ska göra det varje gång mitt dåliga minne gör sig påmint.