Lindra ADHD utan medicin

Går det att lindra ADHD utan medicinering? Ja enligt många så gör det faktiskt det genom att tänka på vad man äter, rutiner, samtalsterapi och avkoppling. I Frankrike t ex medicinerar man inte barn med ADHD i särskilt stor utsträckning utan ser till andra mönster.

Vad kan man göra och tänka på själv för att lindra ADHD

Här följer några tips på vad man kan tänka på och göra själv om man har ADHD eller om någon i ens familj eller närhet har det.

Fiskolja: Omega 3-kosttillskott från fet fisk kan lindra ADHD. Enligt en del räcker en kapsel om dagen medans andra behöver fler, detta beror såklart på vilket märke man har och vad dem rekommenderar att man ska ta. Omega 3-tillskottet kan hjälpa en person med ADHD att få bättre koncentration och att fokusera längre stunder samt att många blir piggare.

Mattider och kolhydrater: i Frankrike är man väldigt noga med rutinerna kring mattiderna för personer med ADHD. Det är viktigt att man äter på samma tider varje dag och även tänker på vad man stoppar i sig. Produkter som innehåller mycket socker (t ex läsk och färgglatt godis) bör undvikas eftersom att många med ADHD reagerar utav det och blir hyperaktiva. Även mat med mycket kolhydrater som ris, bröd, pasta bör man vara lite försiktig med eftersom det också kan påverka blodsockret.

Meditation: att lära sig meditera ger ro i kropp och själ och kan hjälpa en person med ADHD att må bättre. Det tar lite tid att lära sig meditera men när man väl lärt sig är det lätt att koppla bort allt annat, stanna upp och gå in i sin egen värld för en stund och lära sig koppla av.

Samtalsterapi: att gå och prata med någon om sina problem är viktigt. Se till att hitta någon som du tycker om att prata med och som lyssnar och ger dig råd och stöd.